Сучасна медицина потребує об’єднаних зусиль декількох фахівців. Саме такий підхід дає змогу швидко й точно встановити діагноз. Саме такою повинна буди сучасна медицина та саме тому актуальними стають сучасні медичні заклади, обладнані високотехнічними діагностичними пристроями.

В хірургічному центрі «СІТІ ДОКТОР» завдяки злагодженій роботі представників декількох сфер медицини надається швидка, компетентна та широкопрофільна допомога пацієнтам, які потребують лікування зі складними, невивченими діагнозами. Ми докладаємо максимум зусиль, аби стати тією потужною силою, що спільними зусиллями рятує життя. Спеціалісти УЗД, лікар-ендокринолог, ендокринний хірург та фахівці МРТ – вчасно й точно встановили діагноз, заощадили час та оперативно спланували і провели хірургічне втручання.

Серединна кіста шиї в спокійному стані визначається у верхній третині передньої поверхні шиї (іноді в місці переходу шиї в область дна порожнини рота) як округле утворення. Межі чіткі, консистенція плотноеластична або тістоподібна. Новоутоврення зміщується при пальпації та при акті ковтання разом з під'язиковою кісткою за рахунок тяжа, що з'єднує кістку з кістою.

Серединна кіста відноситься до числа вроджених патологій в ендокринології, що виникають в результаті порушення нормального ембріонального розвитку та незарощення щито-язикової протоки.

Передумовою до зростання серединної кісти шиї може стати:

  • часті інфекційні та запальні захворювання;
  • зміни тиреоїдного гормонального фону.

На прикладі нашого пацієнта К. ми бачимо, що серединна кіста шиї не завжди лежить посередині, але має бути зв'язок з тілом підязикової кістки. Найкраще це видно на МРТ. Операція повинна враховувати ембріологію (кіста – результат незарощення щито-язикової протоки, що проходить через тіло os hyoideum). Видалення кісти має супроводжуватися виділенням протоки до діафрагми порожнини рота з резекцією тіла підязикової кістки, щоб уникнути рецидиву.

Переваги ендокринної хірургії в CitiDoctor:

  • своєчасне надання допомоги;
  • наявність власної лабораторії;
  • повне забезпечення інструментальної діагностики, КТ, МРТ на території клініки;
  • професійна команда лікарів-хірургів;
  • сучасне оснащення операційної новітнім інструментарієм та наявність лапароскопічного обладнання.

Дякуємо досвідченій команді хірургів-ендокринологів клініки CitiDoctor на чолі з Черенько Сергієм Макаровичем. Ви спроможні на дивовижні речі, а обізнаність і досвід у своїй професій допомагають вам розглядати кожний випадок індивідуально – це рятує життя!

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Лицарі хірургії: боротьба за ваше здоров’я без компромісів!

Задайте питання лікарям та отримуйте відповідь 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Хірургічний центр повного циклу CitiDoctor https://citidoctor.ua/ 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: +38(044) 333 48 85