Лікарі хірургічного центру «СІТІ ДОКТОР» щоденно надають медичну допомогу пацієнтам. Ми пишаємося складом нашої команди, як і тим, що вони відповідальні у своєму покликанні й рятують життя українців, поки країна-агресор росія продовжує атаки на наші міста та села, безнадійно намагаючись нас зупинити. Перемога вже близько! Чому ми впевнені в цьому? Тому що наближаємо її разом.

До нашої клініки звернулася пацієнтка 18-ти років, яка має вроджений адреногенітальний синдром.

Адреногенітальний синдром – це таке захворювання надниркових залоз, при якому внаслідок функціональної неспроможності ферментів порушується стероїдогенез. Синдром характеризується одночасним розвитком чоловічих і жіночих геніталій, маскуліноподібною статурою, недорозвиненням грудей, гірсутизом, акне, аменореєю або олігоменореєю, часто безпліддям.

У пацієнтки виявлені розвинений статевий прутень, великі полові губи, матку, піхву (але немає входу до неї). Відсутні молочні залози.

Ми провели каріотипування – стандартне цитогенетичне дослідження на основі аналізу хромосом культивованих лімфоцитів периферичної крові. Проводиться з метою виявлення порушень у кількості та структурі хромосом. Дослідження підтвердило жіночу стать та психологічно дівчина також відчувала себе жінкою.

На базі медичного центру CitiDoctor також було виконано МРТ-обстеження, лабораторію гормонів і надано додаткову консультацію лікаря-ендокринолога. Кейс вели урологічна та гінекологічна служби.

Назначена операція з корекції статі

Перший етап: корекція статевого прутня, формування клітора. Другий етап: формування вульварного кільця та пластична реконструкція зовнішніх статевих органів – для естетичної складової й психологічного комфорту пацієнтки.

За операцію взялися дві хірургічні служби – гінекологічна, на чолі з Тян Ольгою Володиміровною, та урологічна, на чолі з Халіловим Сейдалі Рустемовичем. Хірурги виконали операцію поетапно й повністю здійснили всі поставлені задачі.

Варто зазначити, що статевий прутень потрібно було не видалити, а зменшити, щоб зберегти нервово-судинний імпульс, який відповідає за тактильні та ерогенні відчуття людини. Ми бажаємо зберегти максимальну якість життя для нашої пацієнтки.

Важкість операції полягала в тому, що зазвичай такі пацієнти виявляють адреногенітальний синдром раніше, ще у дитинстві лікарем-педіатром і лікарем-ендокринологом. Тому пацієнтка буде проходити гормональну терапію, але головний етап завершено. Ми пишаємося виконаною роботою (відео)

Дякуємо всій бригаді лікарів, які брали участь у цій складній операції. Завдяки власній лабораторії та партнерам з МРТ, всі дослідження було виконано вчасно й швидко. Окрема вдячність анестезіологічній службі за безпечний і м’який медикаментозний сон, а також повний контроль за станом пацієнтки під час операції. Жінка вже відновлюється та ми раді бути причетними до якісного покращення її життя!

CitiDoctor – хірургічний центр повного циклу.

Пацієнт понад усе: боротьба за ваше здоров’я без компромісів!

 

Поставте питання лікарям та отримуйте відповідь 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Хірургічний центр повного циклу CitiDoctor https://citidoctor.ua/ 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85